Simona Halep pierde la Australian Open!

Simona Halep pierde în primul tur la Australian Open, în fata jucătoarei din China, Shuai Zhang, în două seturi, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 17 minute de joc.

 

„Cred că nu a fost cea mai bună zi a mea, dar trebuie să îi dau credit şi adversarei pentru că, a jucat foarte bine. A jucat fără frică şi a lovit fiecare minge. A avut un ritm bun. Cred că am jucat cam scurt în primul set. Ea a dominat pentru a simţit mingea foarte bine.

Am încercat să schimb, am încercat să stau acolo. La 3-1 am avut şansa mea să duc meciul în decisiv, dar nu s-a întâmplat.

Azi nu am simţit durere. Am avut multe probleme în această perioadă, înainte să ajung aici, aşa că pot spune că sunt puţin jos, din punct de vedere mental, pentru că m-am simţit rău acasă.  Apoi am venit aici cu accidentarea la tendon, din nou, aşa că este greu să fii 100% pozitivă şi să încerci totul.

Voi juca la Fed Cup, normal şi poate Dubai şi Doha.

Am nevoie de timp. Am nevoie de timp să îmi consolidez ceea ce am schimbat în jocul meu şi ce vreau să îmbunătăţesc. Sunt sigură că mă voi întoarce mai puternică în curând. ” a declarat Simona, la conferinţa de presă de după meci.

g_190116_halep_getty_90.jpg

Simona a întâlnit astăzi o adversară puternică, hotărâtă şi determinată, ascunsă sub un loc 133 WTA înşelător. Zhang a produs nu mai puţin de 31 de lovituri câştigătoare, faţă de doar 11 ale Simonei şi a convertit 5 din 7 mingi de break, pe când Halep a reuşit să transforme doar 3 din cele 12 procurate în meci.

Primul tur al unui turneu de Mare Şlem este întotdeauna cel mai greu de abordat pentru jucătoarea mai sus clasată. Emoţiile sunt mari şi trebuie gestionate, în acelaşi timp în care trebuie să îţi consolidezi jocul, să îţi construieşti strategia şi să îţi testezi adversara, care, venită din calificări, are 3 meciuri proaspăt jucate in turneu. O zi mai slabă, o intrare mai lentă în meci şi un pic de descurajare sunt fatale, pentru că, de obicei, pe partea cealaltă de fileu stă cineva dornic de afirmare, având în faţă meciul carierei.

Un meci pierdut atât de timpuriu într-un turneu mare nu este un sfârşit de carieră, dar este un moment greu de digerat pentru Simona, cu siguranţă. Anul 2016 se conturează parcă în oglindă, faţă de anul 2015, când, Simona, a început bine, cu un titlu câştigat la Shenzhen, şi un sfert de finală aici, la Australian Open. Acest lucru ne dă încredere pentru sezonul pe zgura şi cel pe iarbă, unde anul trecut rezultatele nu au fost foarte bune.

halep43_31000100.jpg

Trebuie să ţinem cont şi de faptul că orice relaţie antrenor – jucătoare are nevoie de timp pentru a se suda, iar jucătoarea are nevoie de meciuri pentru a-şi consolida jocul, pentru a pune în practică tot ceea ce vrea să îmbunătăţească şi să schimbe.

Au trecut doar 19 zile din ianuarie, iar Simona are un întreg an în faţă şi trei turnee de Grand Slam, pentru a ajunge să realizeze ce şi-a propus, pentru a-şi găsi cel mai bun tenis al ei şi a juca la cel mai înalt nivel.

Noi ne vom întâlni cu ea la Fed Cup, în mai puţin de 3 săptămâni, unde trebuie să o primim aşa cum se cuvine. Sperăm ca alături de celelalte fete ale noastre, să aducă pentru România, o victorie în fata Cehiei, deţinătoarea de trofeului.

Să îi fim aproape la bine, dar mai ales la greu! 

#HAI SIMONA

#HAI ROMANIA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s