Veşti din handbal!

Cristina Neagu şi-a prelungit contractul cu Buducnost pentru încă cel puţin un an, iar Tomas Ryde va fi în continuare antrenorul naţionalei de handbal a României.

 

buducnost

După ce a primit mai multe oferte de la renumite echipe de handbal, precum Rostov pe Don, CSM București şi HCM Baia mare, Cristina Neagu a decis să semneze pentru încă un an cu Buducnost, campioana en-titre din Liga Campionilor.

„Am semnat înainte de antrenamentul de astăzi, am luat decizia pe care o consider cea mai bună în momentul de faţă pentru mine. Prea eram transferată peste tot, au apărut şi pe Internet unele aşa-zise oferte, este… nici nu mai vreau să zic. Am ţinut să anunţ cluburile care m-au ofertat în afară de Buducnost, au fost trei oferte concrete. Acum, nu mai contează. Am decis să rămân, pentru că mă simt bine aici şi aici e cel mai bine. Contractul meu expira în vara acestui an şi am semnat prelungirea pe încă un sezon”, a declarat Neagu, pentru MEDIAFAX.

Decizia nu este una surprinzătoare ţinând cont de faptul că alături de cei de la Buducnost, Cristina a reuşit cele mai bune rezultate ale ei la o echipă de club, câştigând în 2015 Liga Campionilor, fiind desemnata cea mai bună marcatoare cu 102 goluri şi interul stânga al echipei ideale (All-Star team), al aceleaşi competiţii. Pe lângă acest lucru, Neagu se pare că nu poate uita faptul că cei de la Buducnost i-au fost alături în 2013, pe vremea când era accidentată, semnând cu aceştia contractul deşi era încă în recuperări.

„Pe lângă că recuperarea mergea greu, nu vedeam progrese, totul a culminat cu desfiinţarea Oltchimului. Avusesem ofertă de la Buducnost înaintea sezonului, dar nu am vrut să plec atunci, ci să mai stau un an la Oltchim, pentru cei care m-au susţinut şi pentru fani. Dar mi s-a spus să-mi găsesc echipă când s-a desfiinţat Oltchim şi aveam impresia atunci că pierdusem tot. Managerul meu a luat legătura cu Buducnost şi m-au vrut chiar dacă îi refuzasem înainte. La început a fost greu, nu ştiam cum să mă integrez, dar m-au sprijinit tot timpul. Nu eram recuperată sută la sută. Dar, încet, cu răbdare, mai ales a celor de la Buducnost, mi-am revenit.”, a declarat Cristina Neagu, la finalul lui 2015, într-un interviu pentru MEDIAFAX.

Deşi mulţi ne doream să o avem mai aproape, trebuie să recunoaştem că aceasta este poate cea mai bună alegere pe care o putea face şi speram că pe viitor să avem şi în România o echipă de handbal de talia Cristinei, din punct de vedere al palmaresului, cu care să cucerim ediţii de Liga Campionilor ani la rând. Departe nu suntem şi ţinem pumnii celor două echipe romaneşti calificate în main round, CSM Bucureşti şi HCM Baia mare, fiind mândrii să fim cea una dintre cele două naţiuni care are două reprezentate în Liga Campionilor, cealaltă fiind Ungaria.

566bcd0fcd9de

” Sunt fericit să anunț că voi continua cu FRH și naționala feminină a României. Sper că vom face lucruri mari împreună în 2016”, a scris Tomas Ryde într-un mesaj postat pe o rețea de socializare.

Tot astăzi am aflat şi că antrenorul naționalei de handbal feminin a României, suedezul Tomas Ryde, alături de care fetele noastre au cucerit medalia de bronz anul acesta la Campionatul Mondial, a semnat şi el prelungirea de contract cu Federaţia Romană de Handbal, până până la finalul Jocurilor Olimpice, stabilindu-şi ca şi obiectiv, aşa cum era şi normal, calificarea la Jocurile Olimpice.

5677e299c6f30

” Vorbim despre un lucru absolut normal, discutat de mult timp și, acum, stabilit în hârtii. După calificarea la Campionatul Mondial i-am spus lui Tomas Ryde că trebuie să ne calificăm la preolimpice și apoi la Jocurile Olimpice, ceea ce și-a asumat. Contractul este valabil până la finalul Jocurilor Olimpice, obiectivul fiind calificarea la JO. Mai există posibilitatea că, după turneul preolimpic, în cazul necalificării, ceea ce desigur nu ne dorim, să fie posibilă rezilierea contractului, asumată de ambele părți”, a declarat Alexandru Dedu.

Ţinem pumnii echipei naţionale a României de handbal şi speram să avem parte de meciuri frumoase şi rezultate cât mai bune la turneul preolimpic, care va avea loc în Danemarca la Aalborg, în lună martie, chiar dacă Federaţia Romană de Handbal îşi depusese candidatura la IHF, pentru organizarea evenimentului.

„Federaţia Română de Handbal îşi exprimă dezamăgirea faţă de decizia Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) privind alegerea ţării care va organiza turneul de calificare la Jocurile Olimpice din 2016, grupa a II-a. FRH consideră că România avea cel mai bun dosar pentru această candidatură, îndeplinind cu prisosinţă toate condiţiile necesare organizării unui astfel de turneu, conform regulamentelor IHF”, conform MEDIAFAX.

Ştim sigur şi  adversarele României, vom avea o grupă de foc alături de Danemarca, Uruguay și Muntenegru, iar noi de aici din ţară, şi cei mai norocoşi din tribune din Aalborg, ne vom susţine Campioanele şi aşteptam să le vedem şi la Rio, anul acesta.

Până data viitoare,

#HAI ROMÂNIA

2 gânduri despre „Veşti din handbal!

  1. Turneul de calificare la Olimpiå se tine in Danemarka la ÅLBORG. Din textul de mai jos copiat de pe pagina de net a DHF reiese cå acolo se va tine. Uitati aici… Ved VM 2015 blev Danmark nr /6, hvilket gav adgang til den afsluttende OL-kvalifikation.
    Modstanderne bliver Rumænien, Montenegro og Uruguay. To hold kvalificerer sig til OL. Kampene spilles 18. – 20. marts 2016 i Ålborg….

    Mai sus am tradus eu…..

    SIMONA DANEMARKA

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s