Mulţumim, Cristina!

Cristina Neagu desemnată cea mai bună jucătoarea de handbal a lumii, a fost cu siguranţă unul dintre principalele titluri din presă sportivă de azi. Site-ul handball-planet.com şi 19 membrii ai juriului internaţional au desemnat jucătoarea lui Buducnost cea mai bună jucătoare din lumea handbalului în 2015, dar pentru noi ea ar trebui să fie mai mult decât atât.

136_171

Sunt fericită, sunt mândră pentru acest premiu, sper să fiu sănătoasă în continuare. Mi-am propus câteva obiective pentru acest an, dar iau totul pas cu pas. Sper ca primul pas să fie făcut mâine (n.r. – în meciul cu Gyor, din Liga Campionilor)

Cristina Neagu, în vârstă de 27 de ani, a intrat în lumea handbalului la 12 ani şi a jucat în perioada junioratului la CSS 5 Bucureşti. În anul 2005 a fost desemnată „cea mai valoroasă jucătoare a lumii” la Campionatul European de Junioare din Austria, unde România a câştigat medalia de argint, fiind învinsă în finală de Danemarca. Un an mai târziu reuşeşte din nou să se facă remarcată la Campionatul Mondial de Tineret din Canada, unde a primit din nou titlul de „cea mai valoroasă jucătoare a lumii” şi unde a obţinut alături de echipa României, medalia de bronz.

În 2006, la numai 18 ani îşi începe cariera la senioare alături de clubul profesionist Rulmentul Municipal Brașov. La un an distanta, Gheorghe Tadici o convoacă la echipa naţională şi împreună cu echipa României, merge la Campinonatul Mondial din Franța unde alături de fete duce România pe locul IV. În meciul cu echipa gazdă câştigat de fetele noastre, Cristina a fost desemnată cea mai bună jucătoare de pe teren, iar după meci ea a declarat:

„Meciurile tari călesc orice jucător. Nu mi-a fost frică deloc, chiar dacă în fața mea era Valerie Nicolas. Domnul Tadici mi-a spus să arunc la poartă cu curaj și așa am făcut. E cea mai frumoasă seară din viața mea”

 

buna

La începutul anului 2009 semnează contractul cu Oltchim, iar în 2010 la a noua ediție a Campionatului European de Handbal Feminin, organizat de Danemarca si Norvegia, devine piesa de bază din echipa României, alături de care obţine medalia de bronz şi unde este desemnată golghetera competiției, cu un total de 53 de goluri din 106 aruncări. De asemenea, ea a ocupat primul loc în topul paselor de gol, cu 36 de pase și a fost numita cel mai bun inter stânga, fiind inclusă în echipa ideală a campionatului.

Chiar în timpul Campionatului European ea este contactată de clubul Viborg HK, dar alege să rămână alături de Oltchim, prelungindu-şi contractul, declarând:

” Am semnat din mai multe motive, nu mi-a fost greu să iau această decizie. Am semnat cu sufletul. Suporterii m-au impresionat, atașamentul lor m-a emoționat. Am semnat și pentru că la Oltchim există domnul Roibu, o persoană deosebită, căreia nu am ce să-i reproșez. De asemenea, am ales să rămân la Oltchim pentru prieteni, pentru colege și familie. M-a flatat oferta de la Viborg, dar mă bucur că am rămas la Vâlcea. Vreau să câștigăm cupă, să dovedim că suntem mai tari ca Viborg”.

Pe data de 14 ianuarie 2011, cu ocazia conferinței de presă oficiale a Campionatului Mondial masculin din Suedia, de la Göteborg, Cristina Neagu a fost desemnată de către Federația Internațională de Handbal (IHF) cea mai bună jucătoare din lume în 2010.

Din păcate anul 2011 nu a fost cel mai bun pentru ea, iar în vara suferă o operaţie la umărul drept, operaţie care o face să absenteze din lumea handbalului un an şi opt luni. În toamna anului 2012 revine pe teren alături de fetele de la Oltchim chiar în faţa echipei unde a debutat, Coroana Braşov. În acel meci a evoluat timp de 5 minute, a marcat un gol şi a dat două pase decisive.

„Am avut mari emoţii, nu doar pentru că reveneam pe teren, ci pentru că revenirea a fost la Braşov. Sunt fericită că mi-a ieşit tot ce mi-am dorit, atât mie cât şi echipei, dar încă mai am mult de muncă, o iau pas cu pas, sper că în următoarele luni să cresc de la joc la joc. Oricum era important să-mi reiau pregătirile şi să încep antrenamentele. Când mă uit în urma numai eu ştiu ce am simţit şi cât am suferi. Normal, mai simt dureri dar şi medicul m-a prevenit de acest lucru şi mi-a spus că durerile vor dispărea în timp. La cât am tras nici nu mai contează durerile ci că sunt în teren”

În ianuarie 2013, în timpul unui antrenament, se accidentează din nou, de data asta la piciorul stâng şi este obligată să absenteze atât la partidele din Liga Campionilor şi campionat, cu Oltchim, dar şi preliminariile naţionalei pentru Campionatul Mondial din Serbia.

cristina-neagu

 

Chiar şi cu aceste accidentări mari, tocmai la mână cu care înscrie şi piciorul de sprijin, Cristina reuşeşte în anul 2013 să pună punct agoniei şi lupta din nou pentru începutul celei mai bune etape din cariera ei. Aceasta semnează cu Buducnost, alături de care câştiga Campionatul Muntenegrului în 2014 şi 2015 şi cu care reuşeşte în 2015 să cucerească Liga Campionilor EHF, tot atunci fiind aleasă şi în All Star Team a Ligii Campionilor drept cel mai bun inter stânga.

„Pentru cine jucam noi? Pentru noi!”

5677e299c6f30.jpeg

Anul 2015 nu se putea termina mai frumos pentru ea. Este desemnată cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial din Danemarca, cu 62 de goluri şi câştigă alături de fete, medalia de bronz pentru România.

„A marcat pentru România, cu numărul 8 pe tricou, Cristina…NEAGU!”

Este suficient poate tot ce am amintit despre ea să ne dăm seama că într-adevăr, Cristina Neagu este nu doar cea mai bună handbalistă din lume, dar şi om cu un caracter frumos, dând dovadă de o ambiţie de invidiat, trecând peste dureri şi dezamăgiri şi transformându-le în rezultate excepţionale şi momente de glorie pentru ea şi pentru noi.

Mulţumim, Cristina!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s