Şase, şase vine presa!

ŞOC! ŞOC! ŞOC! Ada Nechita s-a iubit cu primarul din Baia Mare, Cristina Neagu nu mai are iubit iar Simona Halep a câştigat anul trecut din tenis 4 milioane de euro.

Mi se pare doar mie sau presa sportivă din România începe din ce în ce mai mult să nu mai arate a presă?

Mă trezesc de dimineaţă, îmi torn cafeaua în ceaşcă şi îmi deschid telefonul în căutare de noi informaţii, sportive de obicei. Curioasă fiind să văd dacă Cristina Neagu a luat vreo hotărâre despre întoarcerea în ţară la CSM Bucureşti din vară, să citesc ceva despre rezultatele de pe la turneele de tenis ce au început şi orice informaţie despre cum merg pregătirile gimnastelor noastre alături de Belu şi Bitang pentru campionatul de calificare la Rio, mă lovesc de tot felul de ştiri care mai de care mai aberante.

„Ipostaza în care Halep a fost fotografiată alături de antrenorul ei”, „Cu cine s-a iubit Ada” sau „La ce hotel de lux se vor caza fotbaliştii noştrii la EURO 2016” sunt titlurile care m-au izbit din plin. Pe bune? Am fost întotdeauna de părere că presa din România este responsabilă pentru lipsa de interes a oamenilor faţă de sportul nostru şi că sunt principalii vinovaţi de insuficienta informaţiilor cu adevărat importante despre sport, dar simţ totuşi că e din ce în ce mai rău.

Cred cu tărie că sunt foarte mulţi tineri talentaţi care ar avea cu mult mai multe de spus, de la care am avea mult mai multe de învăţat şi care cu siguranţă ar transmite o dorinţă mai mare către sport, dar din păcate nu au loc de aceşti „cancanisti” care fac din orice competiţie o telenovelă de neuitat. Sunt conştientă că luptă pentru click-uri e mare, dar domnilor avem atâţia copii şi sportivi talentaţi şi valoroşi care muncesc în fiecare zi pentru performanţă şi cred cu tărie că măcar atunci când aduc bucurie pentru România, îşi doresc să citească lucruri măcar adevărate şi pertinente despre ei şi nu cuvinte de 2 lei.

Off, m-am cam aprins. Zâmbesc în colţul gurii dându-mi seama că am generalizat şi nu este corect faţă de cei care pe ici pe colo îşi fac treaba bine, chiar foarte bine.

Dar în definitiv depinde doar de noi să trecem printr-o sită tot ceea ce citim şi să separăm informaţiile corecte şi cu adevărat importante de cele mai puţin juste şi pertinente.

Până data viitoare,

#HAI ROMÂNIA!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s